top of page

Om kenneln

Jag heter Susanne och bor ensam med min tik Lova i en gammal flerfamiljsvilla på en stor gård i Valbo strax utanför Gävle.

Lova är min första hund och har varit efterlängtad i många år men mitt arbete som undersköterska i äldreomsorgen med dag och kvällsjobb har gjort att jag väntat med att skaffa hund då tillräckligt med tid inte fanns för en hund.

Idag har jag enbart en nattjänst på ett särskilt boende och barnen är vuxna och jag har massor med tid för hund och min lilla uppfödning! 

WhatsApp Image 2023-09-14 at 09.36_edite

Jag insåg snart att det skulle ta tid att hitta en valp då alla uppfödare verkade ha många intressenter på sina listor. 

Jag sökte på alla kennlar inom en radie av 30 mil från mig och hade kontakt med flera och hamnade till slut hos Silvergläntans Kennel i Västerås som väntade valpar februari 2020.

De hade inte väntat sig en sån stor kull som åtta stycken, och jag fick äran att köpa en tikvalp. Min lycka var total!

WhatsApp Image 2023-09-14 at 09.36_edite

Lova har hittills fått vara med på jobbet vissa nätter och de nätter hon inte kunnat vara med har hon varit hos min vän Annika eller min dotter.

Jag har tre vuxna döttrar och fyra barnbarn, min dotter Josefine med familj bor bara en kilometer från mig i Valbo och min äldsta dotter Frida bor i Trysil/Norge och min yngsta dotter Felicia i Piteå så jag och Lova reser en del då vi hälsar på dom!

Min uppfödning är min hobby och mitt stora intresse för denna fantastiska ras!

När jag för fyra år sedan 2019 bestämde mig för att det var dags att köpa hund visste jag inte att Eurasier fanns.

Då jag har en förkärlek för fluffiga hundar av modell större sökte jag på Samojed som är en favorit men kräver för mycket aktivitet för mina dåliga leder så då skrev jag in Samojed blandras på google och fram kom en bild på en Eurasier. 😊

Jag kan säga att kärlek uppstod vid första ögonkastet och bilden som kom upp ser jag framför mig än, och när jag sen gick in på Svenska kennelklubben och Eurasierklubben hemsida och läste Eurasiern rasbeskrivning föll allt på plats, det här var en ras för mig till punkt och pricka! 

Jag läste allt jag kom över om Eurasier och var nog inne på alla uppfödare som jag kunde hitta och läste om deras uppfödning.

WhatsApp Image 2023-09-14 at 10.29_edite

Jag bestämde mig tidigt för att starta en lite uppfödning om Lova visade sig vara en frisk hund med bra mentalitet och godkända leder och de rekommendationer som Svenska Eurasierklubben har för hundar som går i avel.

Jag läste Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning på distans hösten 2022 och mitt avelsmål är att föda upp friska, sunda och trevliga hundar och vill att mina valpar kommer till en väntande person/familj där den får vara en självklar och älskad familjemedlem.

Våren 2023 gjorde vi klart de sista delarna för Lova, BPH och utställning och jag kunde verkställa min dröm om en liten uppfödning i hemmiljö.

Intresset för uppfödning har funnits länge och jag har haft flera katter och har fött upp sex kattkullar av blandras under åren 2007 till 2013, otroligt roligt har det också varit!

En spännande och rolig tid väntar och jag hälsar alla välkommen som vill följa min resa och jag hoppas på många valpkullar framöver. 

Hälsningar, Susanne Eriksson

bottom of page